Primer bany de l’any

Primer bany de l’any

Però quina sort que hem tingut!! Vam decidir de no fer cas a les prediccions meteorològiques que vaticinaven aigua segura i hem encertat, temps sec, sense una gota d’aigua en tot el matí. Al arribar a la platja ens trobem amb una mica de mar de fons, esperem a Protecció Civil per que ens donin la seva opinió de si el bany es segur. Entre tots decidim, fent una mica de broma, que no hi ha perill pel bany i que si es tingués que penjar alguna bandera seria la de color groc fosc o tirant a taronja. Cap a les 10h ja teníem preparades les inscripcions per els banyistes d’aquesta 24a edició. En Yasuji Fusano arriba per prendre, ja com un ritual, la temperatura de l’aigua. 11’5 graus, una mica més freda que l’any passat, però mes o menys la que hi ha sempre per aquesta època de l’any. La temperatura ambient es de uns 8 graus, però que amb les estones de sol, s’ha suavitzat una mica i la sensació era més bona.

Els col·laboradors del Club comencen a escalfar la xocolata per fer entrar en calor als valents que es posaran a l’aigua, i que en total han estat 141. Segurament molts s’han espantat per l’avís de pluges, però d’aquests 141 banyistes, 34 avui s’han estrenat.

Ens ha acompanyat gent de 13 poblacions diferents a més dels Lloretencs.

El banyista més gran amb 80 anys ha estat l’Angel Garcia Salvador i la més petita amb 5 anys, la Laura Rica Castilla.

 

Com sempre, agraïm a l’Ajuntament de Lloret de Mar, Protecció Civil, Policia Local, Associació Voluntaris Protecció Civil i Servimed Lloret per la seva ajuda i col·laboració , que l’any passat ja ho van anomenar ells d’una manera molt maca, es un treball coordinat per una gran trobada d’amics i amigues de Lloret i el mar. Si, senyor!!!

Gràcies per la vostra assistència i us convidem a tots i a totes a formar part de la trobada del 2019, que siguent la 25a Edició, el repte es superar els 200 banyistes que vam tenir l’any 2012.

Que tingueu un bon any!!!

Us deixem un enllaç a les fotografies de la diada→fotografies

Si us voleu descarregar la foto-diploma-record → cliqueu aqui

Els premiats per la propera edició seràn:

 

Una mica d’història:

En un principi ,“El primer bany de l’any” era un acte reivindicatiu i de protesta per demanar la construcció d’una piscina municipal coberta a Lloret de Mar. Es va iniciar l’any 1.995 i els pioners van ser aproximadament 13 persones capitanejades per en Yasuji Fusano ( l’entrenador més veterà del club). Els darrers 11 anys ja ha estat menys reivindicatiu, fins i tot ha tingut un caire festiu, per celebrar que ja es veia clar que la piscina es tiraria endavant. Després de la pausa de l’any 2014 per celebrar que ja teníem piscina i la celebració a la mateixa, s’ha convertit en una altra tradició de Lloret de Mar i ens seguim banyant cada segon diumenge de gener a la platja, desafiant el fred.

Accedeix a la galeria de fotos del bany del 2017 →fotos

Si tens curiositat per saber quanta gent s’ha banyat al llarg d’aquests anys i quants cops. →Entra aquí.

Si vols el diploma-fotografía de l’any 2016, descarrega’l →aquí

Si vols el diploma-fotografía de l’any 2015, descarrega’l →aquí

Si vols el diploma-fotografía de l’any 2013, descarrega’l →aquí

Si vols el diploma-fotografia de l’any 2012, descarrega’l →aquí

Si vols el diploma-fotografia de l’any 2011, descarrega’l →aquí

Patrocinadors:

captura-de-pantalla-2015-01-13-a-les-0-42-37